logo_veterinarstvo_vidic_it
   
Text Size

Attualità

Akcija - pasja hrana Dermatosis FP

PDFStampaE-mail

Mercoledì 27 Maggio 2015 09:55

There are no translations available.

dermatosis-pqbpj55j5q

Pasja hrana EUKANUBA Veterinary Diets

Dermatosis FP 12kg ... 59,28 EUR

 

Akcija velja do preklica oz. do odprodaje zalog.

   

20 % popust na pakete ADVANTIX

PDFStampaE-mail

Martedì 21 Aprile 2015 08:23

There are no translations available.

ADVANTIX AKCIJA -20 % na paket (4 ampule)advantix

  • Nad 25 kg 4 x 4ml 29.91 eur
  • Od 10-25 kg 4 x 2,5 ml 24.40 eur
  • Od 4-10 kg 4 x 1.0 ml 22.55eur
  • Do 4 kg 4 x 0.4 ml 20.98 eur

Pošljemo tudi po pošti.

Akcija velja do odprodaje zalog.

   

Zaposlimo veterinarja

PDFStampaE-mail

Martedì 03 Febbraio 2015 08:47

There are no translations available.

Iz faksa takoj praksa

S tem programom vam omogočamo, da iskoristite spodbudo v višini 6.000 EUR za prvo zaposlitev v naši veterinarski ambulanti.

Pogoje vam pošljemo na mail.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirajte na e-pošto Questo indirizzo e-mail è protetto dallo spam bot. Abilita Javascript per vederlo. na 031 839 494 ali na Veterinarstvo vidic Nova Gorica (Kromberška cesta 12, 5000 Nova Gorica).

   

Pasja hrana Royal Canin VCN Adult

PDFStampaE-mail

Giovedì 05 Giugno 2014 11:04

There are no translations available.

VCN-Adult142Na zalogi VCN Adult bonus vreče 14+2 kg do odprodaje zalog
   

Bioresonanza animali

PDFStampaE-mail

Giovedì 05 Giugno 2014 10:32

bioresonanca wht

La diagnosi e la terapia con la biorisonanza BICOM è un metodo olistico veloce , molto efficace ed indolore per la cura dei cani , gatti ed altri animali .

Tutto ciò che serve è un campione di sangue del vostro animale domestico . Sulla base di questo campione si determina la funzione degli organi e si stabiliscono le frequenze elettromagnetiche , tossine , allergeni , ed altri fattori che sono dannosi per gli animali . In contrasto con i metodi diagnostici convenzionali, BICOM rilieva rapidamente e con precisione la malattia ed i motivi nascosti . Può essere utilizzato come monoterapia o in combinazione con terapie olistiche convenzionali o metodi classici veterinari.

Biorisonanza Con BICOM : una volta il campione e analizzato, se ne parla con i proprietari e si comincia ad attuare terapie individuali . La comunicazione fra il proprietario e il terapeuta e molto importane al fine di ottenere il massimo effetto della terapia . La terapia viene eseguita per mezzo di elettrodi e moduli . I moduli accettano frequenze dal corpo e gli inviano al dispositivo BICOM il quale analizza e trasmette la frequenza modificata nel corpo attraverso il secondo elettrodo . Il vostro amico a quattro zampe gradira’ molto le frequenze di terapia , ed alcuni si anche addormenteranno. La diagnosi del campione di sangue dura 1 ora, la durata della terapia ivece e di mezza fino ad un ora ciascuna. La terapia prevede 3-6 sedute, e talvolta di più, se necessario. L'obiettivo è di ridurre gli impatti negativi e favorire la comunicazione sana all'interno del corpo .

Leggi tutto: Bioresonanza animali

   

Cepljenje proti steklini

PDFStampaE-mail

Martedì 18 Febbraio 2014 11:15

There are no translations available.

V ambulanti Vidic pričenjamo z vsakoletnim zaščitnim cepljenjem psov proti steklini.

Cepljenje je obvezno za vse pse starejše od treh mesecev 1 x letno.
Za vse pse cepljene v naši ambulanti vam v ceni cepljenja opravimo brezplačen klinični pregled.

Pse lahko brez predhodne najave cepite od ponedeljka do petka med 9.00 in 19.00, ter vsako soboto med 8.00 ‐ 12.00 na sedežu ambulante na Kromberški cesti 12, v Novi Gorici.

Za vsa morebitna vprašanja se lahko vsakodnevno med 7.00 in 22.00 uro obrnete na našo brezplačno komunikacijo za naše stranke 080 41 40 .

 

P.S.: cepljenje lahko opravite kjerkoli, zaradi enotnega sistema CRP-centralnega registra psov.

 

Oglej si letak o steklini
(klikni TUKAJ ali na sličico desno)

thumb o-steklini
   

PREHRANA NAŠIH PSOV - SESTAVA DIETE

PDFStampaE-mail

Martedì 20 Dicembre 2011 09:39

There are no translations available.

Edini zanesljiv pokazatelj, da je naš pes oziroma mačka preobčutljiva na hrano, je poizkus hranjenja s hrano, ki jo žival še nikoli ni zaužila (eliminacijska dieta). Dieta mora trajati vsaj 10-12 tednov.

Med diagnostične postopke spadajo tudi kožni alergijski testi, ki pa ne morejo biti pravi pokazatelj in ne morejo biti nadomestilo diete, saj meritve pri obolelih živalih niso v korelaciji s kliničnim odzivom, poleg tega pa zvišane vrednosti protiteles najdemo tudi pri zdravih živalih.

Na voljo so komercialno pripravljene diete ali pa lahko dieto sestavimo tudi sami. Doma pripravljena dieta velja za boljšo od komercialno pripravljenih diet, vendar pa je zaradi zamudnosti priprave velikokrat nesprejemljiva. Dokazano je da nekatere živali prenašajo doma pripravljene sestavine, istih sestavin v komercialnih dietah pa ne. Vzroki za to so razni dodatki (aditivi) in kontaminacija hrane na proizvodnih linijah s prehranskimi pršicami. Živali obe vrsti diet običajno jedo, vendar se pojavi opazno zmanjšanje telesne teže. Ugoden odziv na eliminacijsko dieto govori v prid diagnozi – preobčutljivost na hrano. Diagnozo preobčutljivost na hrano dokončno potrdimo, ko žival zopet izpostavimo prvotni hrani.

Sestava eliminacijske diete

Po odvzemu anamnestičnih podatkov prehranjevanja živali (glavne sestavine, priboljški, občasni dodatki) sestavimo individualno dieto pri čemer upoštevamo naslednje :

- dieto predpišemo za obdobje najmanj 12 tednov

- med dieto naj žival pije neklorirano vodo

- omejimo se na en vir beljakovin in en vir ogljikovih hidratov

- v času diete prepovemo vse priboljške in dodatke k prehrani

- upoštevamo navade lastnika in živali

- upoštevamo cene posameznih živil

V primeru da lastnik ne more pripraviti diete doma predpišemo katero od komercialnih hidroliziranih diet. Hidrolizati so potencialni alergeni obdelani na tehnološki način tako da je zmanjšana velikost delcev proteinov, zaradi česar se ti proteini kasneje ne morejo povezati v imunski odziv.

Provokacijska dieta

Po preteku dvanajstih tednov diete začnemo dodajati posamezne sestavine prehrane živali, kar imenujemo provokacijska dieta. V obrok uvajamo le eno sestavino naenkrat v majhnih količinah in opazujemo morebiten pojav prvotnih težav. Med izpostavitvijo lahko opazimo spremembe že po dvanajstih urah, običajno v dveh do sedmih dneh, lahko tudi celo po 14 dneh. Zato posamezne sestavine menjujemo šele po preteku štirinajstih dni. Cilj provokacijske diete je povrniti žival na ekonomično in polnovredno prehrano, ki ne bo vsebovala spornega antigena (tujka). Zelo redko se zgodi, da žival z ugotovljeno preobčutljivostjo na hrano razvije preobčutljivost na sestavine v novi dieti. V tem primeru je potrebno celoten postopek diagnostike ponoviti.

Na koncu naj omenimo še posebnost pri mačkah, ki nerade menjujejo okuse na katere so navajene, zato je speljati eliminacijsko dieto poseben problem. Ne smemo dovoliti da bi mačka zaradi spremembe hrane stradala (nevarnost zamaščenja jeter). Običajno si poskušamo pomagati tako, da dnevno povečujemo delež sestavine v obroku (hrano lahko tudi segrevamo saj s tem povečamo oddajo vonja in stimuliramo apetit, hranimo iz roke, itd.). Skratka individualno in z veliko mero potrpljenja.   

PREHRANA NAŠIH PSOV IN MAČK

PDFStampaE-mail

Mercoledì 30 Novembre 2011 15:11

There are no translations available.

Danes ima že vsak peti pes ali mačka, ki ga srečamo na ulici dermatološke zdravstvene težave ali težave s sprejemanjem hrane.Vse sluznice, ki so vstopne postaje, imajo eno in isto težavo, ukvarjajo se s protein-antigenom (tujkom), ki vstopa v telo. Sprožijo se procesi preobčutljivosti, na preizkušnji je imunska bariera, začne se spopad z antigenom, ki vstopa v telo. Imunska reakcija, ki je posledica vojne med antigeni (tujki) in imunoglobulini (protitelesi) v telesu našega kužka ali mačke, se odraža z naslednjimi težavami :

-dermatološke spremembe : močno srbenje kože, s spremembami, ki jih povročajo mikroorganizmi na povrhnjici

-prekomerno izločanje žlez v področjih, kjer ima naš kuža oz. mačka svoje organe za kontrolo svojega teritorialnega statusa: polnijo se žleze analke, prekomerno so obremenjene paraanalke, pojavijo se vnetne spremembe pod pazduho,...

-zaradi imunske reakcije se poveča izločanje žlez solznic na očesnih veznicah

-poveča se tvorba ušesnega masla, značilne so spremembe v zunanjem delu ušesne troblje

-pojavljajo se značilna gnojna vnetja med prsti na vseh štirih okončinah

-začnejo se nabirati zobne obloge

itd.

In to je vse zaradi hrane, ki jo naše živali uživajo!!!!!

Mišljenje, da je briketirana hrana boljša od hrane, ki smo jo nekoč pripravljali doma je zmotno.Prav tako je zmotno mišljenje, da je domača hrana boljša od briketirane hrane.Problem je le v vsebnosti in kvaliteti proteinov v obroku, ki jih odrasel pes oz. mačka zaužije in ta vrednost je odločilna za zdravje naše živali !!!

Danes vemo, da so najbolj problematični proteini govejega in piščančjega izvora. Nasprotno temu pa so dobre mešanice tiste, ki vsebujejo ribje, račje, ovčje proteine. Prav tako je zelo pomembno v kakšnem razmerju so te proteinske komponente zmešane med seboj. Pomembno je tudi da je za ogljikovo hidratno komponento izbran riž, krompir, pšenica ali koruza.

Nekatere živali so intolerantne tudi na sestavine kot je gluten.

Torej lahko rečemo, da pri hrani velja rek,da za malo denarja je malo muzike.Hrana, naj si bo domača ali briketirana, ki vsebuje veliko proteinov iz mesno-predelovalne industrije, je hrana ki je cenovno dostopnejša in prehransko revnejša. Obratno pa velja, da so obroki, ki so sestavljeni iz nizke vsebnosti proteinov kvalitetnejši in cenovno dražji. Če na koncu seštejemo vse stroške, ki jih posledično namenimo za reševanje zdravstvenih težav našega psa ali mačke, se je vseeno potrebno zamisliti ali smo izbrali pravo pot in če smo pripravljeni narediti nov korak, da bo teh težav konec.

Naj velja tudi pri izbiri hrane za našega psa Hipokratovo načelo : Naj bo hrana njihovo zdravilo in ne zdravila njihova hrana!!

P.S.

V naši veterinarski ambulanti imamo ogromno izkušenj in uspehov z dermatološkimi težavami.Te izkušnje podajamo tudi naprej, zato smo se odločili, da bomo razširili našo ponudbo hrane in diet Royal Canina, ki ima v tem segmentu ogromno izkušenj in produktov za te namene, tudi na Ajdovsko področje. Prav tako bomo poskušali nekako izobraziti potrošnike s predavanjem o omenjeni tematiki in tako poskusili približati naše izkušnje iz prakse v Novi Gorici tudi vam na Ajdovskem!

   

Novosti v ponudbi

PDFStampaE-mail

Lunedì 07 Novembre 2011 11:54

There are no translations available.

IZLOBA_1

POVODCI ZA PSE

OVRATNICE

OPRSNICE

OVRATNICE Z ODSEVNIKOM

KRTAČE

LUČKE ZA PSE Z ODSEVNIKOM

KLIKERJI

FRIZBI

 

 

Vse blago je iz Buster KRUUSE-jeve ponudbe izdelkov, opreme za male živali.Gre za Danskega distributerja, ki ima visoko kakovostno paleto izdelkov.

IZLOBA

IGRAČE ZA PSE IN MAČKE


KRTAČE  IN GLAVNIKI


POSODE ZA HRANO IN VODO

Oblikovane so s posebnim namenom, da pes ne potiska ušes v vodo in hrano, material (trda guma) onemogoča potiskanje posode po tleh in stem razmetavanje  hrane po stanovanju.

 

STRANIŠČE IN PESEK ZA MAČKE

 

Več o Catrin pesku je na naslovni strani v aktualni ponudbi!

 

BI_SEEN

 

B´SEEN  NOČNA LUČKA

Izdelek je primeren za  zimski čas, ko so dnevi krajši in psa peljemo na sprehod v poznih popoldanskih urah.

Izdelek lahko uporabljamo samo kot odsevnik ali pa dodatno prižgemo še lučko.

 

IGRAE_2

IGRAČE ZA ODRASLE PSE IN MAČKE

DENTAL KONG

TRGOVINA_LARGE ROYAL CANIN od A do Ž
   

NOVO:kompletna ponudba Royal Canina tudi v AJDOVŠČINI!!

PDFStampaE-mail

Venerdì 04 Novembre 2011 10:13

There are no translations available.

logo_ROYAL_CANIN Odslej lahko vso našo ponudbo Royal Canina  dobite na dom tudi v Ajdovščini.
Enostavno pokličite našo brezplačno številko 080 41 40, ali mobitel 031/ 83 94 94 vsak delovnik do 19.00 , kjer dobite vse informacije in nasvete seveda brezplačno. do 20.00 imate hrano doma!Plačilo blaga ob povzetju!
 
     
   

Pagina 1 di 2

CONTATTO

Ambulatorio veterinario Vidic
Kromberška cesta 12
5000 Nova Gorica
Slovenia

Tel.: ++386 5 333 07 50
GSM: ++386 31 83 94 94

Dove siamo? - mostra sulla mappa

Contattaci :
veterinarstvo-vidic@siol.net

ORARIO

Lunedi – Venerdi:
9:00 – 19:00

Sabato: 8:00 - 12:00

Domenica e Giorni Festivi: chiuso

Cerca